Welke materialen zijn het meest geschikt voor de inrichting van een tandartsenpraktijk?

Een tandartspraktijk moet een prettige en professionele plek zijn om te werken. Een belangrijk onderdeel is een veilige behandeling van de patiënten met een praktijkinrichting die voldoet aan de hoge standaarden op het gebied van hygiëne. Met ergonomische meubels die voldoen aan alle hygiënische normen is een schone en efficiënte werkwijze mogelijk. Welke materialen zijn het meest geschikt voor de inrichting van een tandartsenpraktijk? En met welke meubels kunt u de meest geschikte inrichting samenstellen? We vertellen hier meer over innovatieve oplossingen voor de inrichting van uw medische praktijk.

Bekijken
nEEM CONTACT OP

Voordelen van Solid Surface materiaal

Een duurzame en hygiënische basis voor de tandartspraktijk

Duurzaamheid, comfortabel werken en een moderne, luxe uitstraling zijn belangrijke vereisten voor een moderne tandartspraktijk inrichting. Uw medische meubels, maar ook onderdelen als kranen en lade-inzetstukken moeten robuust zijn en bovendien tegen de schadelijke werking van chemische stoffen kunnen.

Ook heeft u natuurlijk uw eigen wensen op het gebied van uw interieur en het meubilair. De meubels in uw medische ruimte worden intensief gebruikt. Ze moeten bacteriewerend zijn en daarnaast niet gevoelig zijn voor slijtage. De materialen waarvan de meubels zijn gemaakt moeten dus een uitstekende kwaliteit hebben.

Voor de medische sector en de inrichting ervan geldt speciale wet- en regelgeving. Meubels die onder meer gemaakt zijn van Solid Surface materiaal bieden de vereiste hygiëne in uw praktijk. Dit composietmateriaal weert bacteriën en garandeert een maximale hygiëne. Dit is te danken aan de naadloze afwerking en de samenstelling van het materiaal. Solid Surface is glad, waardoor bacteriën zich er niet aan kunnen hechten. Het materiaal is bovendien sterk en massief.

Gebruik van Solid Surface en andere materialen in de tandartsruimte

Solid Surface wordt verwerkt in verschillende tandartsmeubels en onderdelen voor de tandartspraktijk. Denk aan balies, trolleys, behandelmeubels, dispensermeubels en traykasten. Ook spatschermen en grepen kunnen van deze sterke kunststof gemaakt zijn. Het materiaal is makkelijk te reinigen en te desinfecteren. De sterke en duurzame kwaliteit maakt de meubels en oppervlakten bovendien goed bestand tegen beschadiging en slijtage. Solid Surface kan in veel vormen worden uitgevoerd en geeft een strakke en moderne uitstraling aan uw praktijk.

Ook andere materialen, zoals gemelamineerd spaanplaat, een plaatmateriaal uit houtvezels met een kunststof laag, worden gebruikt in tandartspraktijken. Net als Solid Surface is dit materiaal verkrijgbaar in meerdere kleuren, zodat u de kleur kunt kiezen die past bij uw praktijk. Gemelamineerd spaanplaat is bestand tegen water en krasvast.

Bekijken
nEEM CONTACT OP

Elke praktijkruimte is anders

Zoveel tandartsen, zoveel praktijkruimtes. Een praktijk moet uiteraard altijd praktisch zijn ingericht voor een efficiënte werkwijze. De meubels, trolleys, kasten en de sterilisatieruimte die u nodig heeft zijn er in diverse uitvoeringen, zodat u het geheel van de inrichting afstemt op uw wensen
voor een ruimte met veel werkcomfort.

Heel praktisch in gebruik zijn de tandartskasten met de kleurmarkeringen groen en rood voor het onderscheid tussen vuile en schone instrumenten. De glazen deurtjes zorgen ervoor dat u de hygiënevoorschriften goed kunt naleven. Om de vaak schaarse ruimte in uw praktijk zo goed mogelijk te benutten is het natuurlijk ook mogelijk om meubels op maat te laten maken.

Continu in ontwikkeling

Het vak van tandheelkunde is continu in ontwikkeling. Ook de innovaties op het gebied van de tandartspraktijkinrichting staan niet stil. Wilt u meer weten over tandartsmeubilair en de materialen die het meest geschikt zijn voor de inrichting van uw tandartsenpraktijk, zoals Solid Surface, neem dan contact op.

Wij produceren tandartsmeubilair dat geschikt is om als tandarts te voldoen aan alle hygiëne- en veiligheidsregels. Zowel kleine als grote tandartspraktijken kunnen met al hun vragen over een praktische en efficiënte inrichting bij ons terecht.

Wij creëren met u de ideale inrichting voor een efficiënte, schone en fijne werkplek.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Contact

Christiaan Huygensstraat 15
2665 KX Bleiswijk
Nederland

+31 (0)10 200 44 64
contact@dentasign.com

© 2020 Dentasign. Alle rechten voorbehouden.

Delen wordt gewaardeerd