Tips voor het inrichten van uw tandartspraktijk

De inrichting van een tandartspraktijk is van groot belang, omdat het een directe invloed heeft op zowel de efficiëntie van de werkprocessen als de ervaring van de patiënten. Een goed doordachte en functionele inrichting zorgt voor een soepel verloop van de dagelijkse taken en draagt bij aan een professionele uitstraling van de praktijk. Heeft u een tandartspraktijk die aan een nieuwe inrichting toe is, of heeft u onlangs een praktijk geopend die nog ingericht moet worden? Vernieuwing is de weg vooruit naar betere bedrijfsresultaten en optimale klantenbinding. Dit zijn onze tips voor het inrichten van een tandartspraktijk.

Comfortabele wachtruimte

Een comfortabele wachtruimte is een cruciaal onderdeel van een goed ontworpen tandartspraktijk. Het is de eerste plek waar patiënten in contact komen met de praktijk en het kan een blijvende indruk achterlaten. Een aangename en gastvrije wachtruimte draagt bij aan het creëren van een positieve sfeer en het verminderen van angst en stress bij patiënten.

Het is belangrijk om voldoende zitplaatsen te bieden, zodat patiënten comfortabel kunnen wachten zonder zich opgepropt te voelen. Het gebruik van comfortabele stoelen met zachte bekleding kan het wachten aangenamer maken. Daarnaast is het nuttig om rekening te houden met verschillende behoeften, zoals het bieden van speciale zitplaatsen voor ouderen of gezinnen met kinderen.

Bekijken
nEEM CONTACT OP

Functionele inrichting

Zorg voor een functionele indeling van de ruimte. Plaats de behandelstoelen op strategische locaties, zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn voor zowel het personeel als de patiënten. Zorg ook voor voldoende ruimte voor andere apparatuur, zoals röntgenmachines en tandheelkundige instrumenten. Wel zo prettig!.

Hygiëne

Hygiëne is essentieel in een tandartspraktijk. Zorg voor een goed georganiseerde sterilisatieruimte waar instrumenten grondig kunnen worden gereinigd en gesteriliseerd. Zorg ook voor voldoende opslagruimte voor steriele benodigdheden en disposables. Kies bij voorkeur voor meubelen die gemaakt zijn van Solid Surface materiaal. Dit materiaal is bacteriewerend en hygiënisch.

Privacy

Zorg ervoor dat er voldoende privacy is in de behandelkamers. Gebruik geluiddichte wanden en deuren om vertrouwelijke gesprekken en behandelingen privé te houden. Overweeg ook het gebruik van kamerschermen of gordijnen om extra privacy te bieden.


Aantrekkelijk

Maak de tandartspraktijk esthetisch aantrekkelijk en gastvrij. Gebruik kleuren die een kalmerend effect hebben, zoals blauw en groen. Voeg kunstwerken, decoratieve elementen en comfortabele meubels toe om een aangename sfeer te creëren.

Efficiënte workflow

Ontwerp de praktijkruimte op een manier die de workflow bevordert. Plaats de benodigde apparatuur en benodigdheden binnen handbereik, zodat het personeel efficiënt kan werken. Overweeg ook het implementeren van digitale systemen voor het beheer van patiëntendossiers en afspraken, om de administratieve taken te vereenvoudigen.

Medisch meubilair op maat

LDe medische meubels die wij aanbieden worden speciaal voor uw tandartspraktijk geheel naar wens voor u geproduceerd. Zo heeft u de keuze uit een diversiteit aan meubels en kleuren. Alle meubels zijn geheel ergonomisch en voldoen aan de hoogst geldende hygiënische normen. Wist u dat al het meubelair solid surface is? Dit materiaal is geheel porie- en naadloos, waardoor het ontzettend hygiënisch is. Bovendien is het bestand tegen allerlei schadelijke invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld door chemische middelen die u tijdens een behandeling gebruikt. Ten slotte heeft het materiaal niet alleen een warme en tijdloze, maar ook een robuuste uitstraling.

Meer weten over het inrichten van de tandartspraktijk?

Wilt u meer weten over het inrichten van uw tandartspraktijk, of heeft u meer tips nodig? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie door uw vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier. Vervolgens komen we zo snel mogelijk weer bij u terug. We denken graag met u mee tijdens de inrichting van uw praktijk.

Bekijken
Neem contact op

Wij creëren met u de ideale inrichting voor een efficiënte, schone en fijne werkplek.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Contact

Christiaan Huygensstraat 15
2665 KX Bleiswijk
Nederland

+31 (0)10 200 44 64
contact@dentasign.com

© 2020 Dentasign. Alle rechten voorbehouden.

Delen wordt gewaardeerd