Stijltrends voor moderne tandartspraktijken

Wat is nu de perfecte stijl voor uw tandartspraktijk? En wat maakt de inrichting van uw praktijk überhaupt zo belangrijk? In dit blogartikel kijken we naar een aantal actuele stijltrends op gebied van tandartspraktijk inrichting. Deze trends kunt u als tandarts gebruiken als inspiratie voor de inrichting van uw eigen praktijk of zelfs als voorbeeld voor uw nog te bouwen en in te richten praktijk.

Bekijken
nEEM CONTACT OP

Maakt de stijl van uw praktijk überhaupt uit?

Maar, voor we verder ingaan op de stijltrends, is het eerst belangrijk om uit te leggen waarom de inrichting van uw praktijk überhaupt uitmaakt. Een goed doordachte, eenvoudig schoon te maken, functionele inrichting maakt het werk van u en uw werknemers gemakkelijker en draagt bij aan de aanstraling van uw tandartspraktijk. Daarnaast speelt de inrichting een belangrijke rol voor de patiënt, zij het onbewust. Naar de tandarts gaan is namelijk niet iedereen z’n favoriete taak. Veel mensen zijn nerveus of zelfs angstig. Een stijlvolle, comfortabele inrichting zorgt voor rust en vertrouwen. Hierdoor zijn mensen meer op hun gemak en komen ze bij klachten of als het weer tijd is voor een controle graag terug.

De voordelen van een stijlvolle praktijk

Kort gezegd heeft een moderne, stijlvolle tandartspraktijk de volgende voordelen:

 • Praktisch en efficiënt werken
 • Professionele uitstraling
 • Zorgt voor rust en vertrouwen bij patiënten

Onze favoriete stijltrends voor moderne tandartspraktijken

1. Wit, strak & modern

Steeds meer praktijken kiezen voor een inrichting met strakke, witte meubels. Zo’n inrichting bestaat uit traykasten, behandelmeubels, trolleys en balies met een moderne uitstraling, past in nagenoeg elk pand en is vervaardigd van gemakkelijk schoon te houden en maken materialen.

Ons assortiment bestaat uitsluitend uit grotendeels witte, moderne meubels, traykasten en werkunits. Denk hierbij aan onze 100-, 200-, 300- en 400-serie tandartspraktijk inrichtingen.

2. Gekleurde details

De laatste jaren zijn gekleurde details, uiteraard gecombineerd met strak wit, in opkomst. Gekleurde details, bijvoorbeeld in de vorm van een gekleurd werkblad, zorgen voor wat meer karakter en speelsheid zonder in te boeten op gebied van professionaliteit. Een goed voorbeeld van een inrichting met gekleurde details is onze 300-serie inrichtingen. Deze serie bestaat uit:

 • Tray- en tandartskasten
 • Dispensermeubels
 • Balies
 • Trolleys
 • Tal van andere opties

3. Spelen met licht

Een doodnormale tandartspraktijk met oncharmante Tl-verlichting: dat kennen we allemaal inmiddels wel. Maar heeft u er al eens over nagedacht om te spelen met licht? Natuurlijk, felle verlichting in de vorm van Tl-verlichting is vaak noodzakelijk om uw patiënten te behandelen. Maar, met her en der een spotlight of, nog beter, een gekleurde LED-strip, geeft u uw praktijk echt karakter.

Lijkt deze trend u wel wat? Neem dan eens een kijkje naar onze 300-serie!

4. Zachte hoeken

Ten slotte zien we ook een trend van ronde, zachte hoeken in plaats van ‘harde’. Hierdoor heeft de inrichting meer vloeiende vormen, iets wat het geheel een wat subtielere uitstraling geeft. Onder andere de 300-serie en 400-serie zijn voorzien van ronde, zachte hoeken.

Handig: extra tips

Naast de bovengenoemde stijltrends zijn er nog een aantal zaken waar u, naar onze mening, ook rekening mee dient te houden:

 • Functionaliteit: zorg ervoor dat de inrichting en de individuele meubels zowel functioneel als efficiënt zijn – let hierbij specifiek op de toegankelijkheid van specifieke meubels en de workflow
 • Privacy: niet iedereen voelt zich bij de tandarts op haar of zijn gemak – houd daarom ook privacy in uw achterhoofd, zo voorkomt u dat mensen zich bekeken of kwetsbaar voelen en kunt u zonder problemen vertrouwelijke gesprekken voeren
 • Hygiëne: als het goed is staat hygiëne centraal in uw praktijk. Met een georganiseerde sterilisatieruimte en opslagruimte voor steriele benodigdheden waarborgt u de hygiëne.

Ontdek ons aanbod!

Wilt u uw tandartspraktijk nieuw leven in blazen of uw nog te openen praktijk inrichten aan de hand van de populairste stijltrends? Ontdek dan ons aanbod, bijvoorbeeld door onze productsheet op te vragen. Ook is het mogelijk om een bezoek te brengen aan ons Experience Center. Neem hiervoor simpelweg contact met ons op.

Bekijken
nEEM CONTACT OP

Wij creëren met u de ideale inrichting voor een efficiënte, schone en fijne werkplek.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Contact

Christiaan Huygensstraat 15
2665 KX Bleiswijk
Nederland

+31 (0)10 200 44 64
contact@dentasign.com

© 2020 Dentasign. Alle rechten voorbehouden.

Delen wordt gewaardeerd