Hoe creëert u een rustige en ontspannen sfeer in de wachtkamer van uw tandartspraktijk?

Wat is de manier om een rustige en ontspannen sfeer in de wachtkamer van een tandartspraktijk te creëren? Een bezoek aan de tandarts kan voor jong en oud een bron van stress en angst zijn. Het is daarom essentieel om een sfeer te creëren in de wachtkamer van uw tandartspraktijk die de patiënt geruststelt. Door de juiste elementen toe te voegen en rekening te houden met de behoeften van je patiënten, zorgt u ervoor dat ze zich op hun gemak voelen en hun angst verminderen. Lees verder voor tips om de ervaring in een tandartspraktijk te verbeteren.

Bekijken
nEEM CONTACT OP

Besteed aandacht aan verschillende elementen

Door aandacht te besteden aan elementen zoals comfort, kleuren, muziek, leesmateriaal, en geuren creëert u een omgeving waarin uw patiënten zich op hun gemak voelen. Hierdoor nemen ze met een meer ontspannen gevoel plaats in de wachtkamer of op de tandartsstoel tijdens hun controle of ingreep.

Comfort

Zorg ervoor dat de stoelen in de wachtkamer comfortabel zijn. Maak de keuze voor zachte bekleding en ergonomische ontwerpen die de rug en nek van de patiënt voldoende ondersteunen. Ook is voldoende zit- en beweegruimte voor de patiënten een must, zodat er niemand hoeft te blijven staan en ze zich vrij kunnen bewegen.

Kleuren

Rustgevende kleuren bevorderen een gevoel van kalmte. Kleuren waar u aan kunt denken, zijn onder andere lichtblauwe tinten, neutrale tinten of pasteltinten. Het wordt aangeraden om felle en stimulerende kleuren te vermijden, omdat deze juist angst en spanning verhogen. Ook kunst en wandmeubels zijn slimme manieren om mooie kleuren in het interieur te verwerken.

Muziek

Achtergrondmuziek met een niet te hoog volume heeft een kalmerend effect op patiënten. Door rustige en instrumentale muziek of natuurgeluiden af te spelen in de wachtkamer en de behandelkamer creëert u een vredige sfeer. Het is ook een idee om een radiozender op te zetten waar er af en toe wordt gesproken, zodat er niet constant muziek wordt afgespeeld.

Leesmateriaal en speelgoed

Bied afleiding aan patiënten om hun gedachten weg te leiden van eventuele angst of spanning. Dit doet u door leesmateriaal zoals tijdschriften, boeken of puzzels in de wachtkamer. Om kinderen afleiding te bieden, kunt u speelgoed plaatsen zoals een kralenstructuur of zachte bouwblokjes plaatsen.

Geuren

Wist u dat geuren sterk zijn verbonden met emoties? Door voor een aangename geur in de wachtkamer te zorgen, zitten uw patiënten ontspannen in je tandartspraktijk. U kunt gebruikmaken van luchtverfrissers, geurstokjes of essentiële oliën. Enkele voorbeelden van geuren die van nature ontspannende eigenschappen hebben, zijn lavendel, kamille en vanille.

Opgeruimde wachtkamer

Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een schone en opgeruimde wachtkamer. Een rommelige omgeving veroorzaakt onrust bij patiënten. Zorg voor voldoende verlichting om een heldere en uitnodigende sfeer te creëren. Ook het trainen van het personeel om vriendelijk en begripvol te zijn draagt bij aan een positieve ervaring. Door deze extra aandacht te besteden aan de wachtkamer, creëert u een rustige en ontspannen sfeer die de angst en stress van uw patiënten vermindert.

De inrichting van uw tandartspraktijk verbeteren?

Wilt u uw tandartspraktijk inrichting verbeteren en uw patiënten op hun gemak stellen wanneer ze naar de praktijk komen voor een afspraak? Dan weet Dentasign raad. Met een specialisatie in het herinrichten van tandartspraktijken weten we precies hoe we u van A tot Z kunnen ontzorgen. Neem gerust contact op voor advies over de herinrichting van uw tandartspraktijk, we adviseren u graag. Wij beschikken over veel kennis over innovatieve technologieën en methodes om het interieur van elke praktijk te verbeteren.

Bekijken
nEEM CONTACT OP

Wij creëren met u de ideale inrichting voor een efficiënte, schone en fijne werkplek.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Contact

Christiaan Huygensstraat 15
2665 KX Bleiswijk
Nederland

+31 (0)10 200 44 64
contact@dentasign.com

© 2020 Dentasign. Alle rechten voorbehouden.

Delen wordt gewaardeerd